14 januari 2021

Sinds vorige maand zijn de modules van NegometrixPortal onderdeel geworden van Negometrix4.
In deze update zijn er enkel verbeteringen voor de oorspronkelijke Tender management module van Negometrix4.

Nieuw:

• Goedkeuring: vraag collega's om goedkeuring voordat je verder gaat. In deze eerste release kun je goedkeuring vragen over de inhoud die je hebt opgesteld.
  • Vraag & Antwoord: voeg voortaan als inkoper een vraag toe in Vraag & Antwoord. Handig, wanneer je bijvoorbeeld een vraag van een aanbieder op een andere manier hebt ontvangen.
  • Enkele kleinere verbeteringen

Tender management (Negometrix4)

Goedkeuring vragen aan je collega's of stakeholders

Wil je graag goedkeuring over de opgestelde inhoud in je vragenlijst? Stel een goedkeuring in zodat bijvoorbeeld de interne klant of een collega de inhoud goedkeurt voordat je verder gaat.

Als goedkeuring is geactiveerd in je tender, kun je deze inrichten in het Planning en goedkeuring tabblad.

De Toevoegen knop is uitgebreid met een optie om een goedkeuringsflow toe te voegen aan je planning.

Daarna omschrijf je waar de goedkeuring op van toepassing is. Je doorloopt de stappen en wijst een collega toe zodat deze de goedkeuring kan uitvoeren.
Als je daarna klaar bent met het vormgeven van de inhoud, zet je deze gereed ter goedkeuring. Je collega's krijgen vervolgens een taak toegewezen waarmee ze de inhoud kunnen goedkeuren of afwijzen.
De status wordt vervolgens bijgewerkt waarna je verder kan met je tender. Ook in de planning zie je vervolgens dat deze taak voltooid is.

Goedkeuring kun je laten activeren voor jouw organisatie door contact op te nemen met jullie contactpersoon bij Negometrix.

Vraag & Antwoord: voeg zelf een vraag toe als inkoper

Soms krijg je een vraag binnen via een andere weg dan Vraag & Antwoord. Wil je deze alsnog toevoegen? Dat kan vanaf nu.

Binnen Vraag & Antwoord kun je tot het einde van de indientermijn vragen toevoegen uit naam van de aanbieders (of dit anoniem doen). Je doorloopt dezelfde stappen waarin je een referentie selecteert en vervolgens de vraag formuleert.

Kleinere verbeteringen:

• Mobiele interface: verbeteringen voor Vraag & Antwoord, zodat je deze feature beter op je mobiel apparaat kunt gebruiken.
  • Beoordeling: zie naast de behaalde score ook de maximaal te behalen scoren direct ernaast.
  • Tenders overzicht: foutmelding bij het verplaatsen van tenders naar mappen opgelost.
  • Profiel instellingen: als je hier bij gekoppelde organisaties op een organisatie klikt, kom je voortaan direct bij de organisatie instellingen terecht.
  • Tender met percelen: probleem verholpen waarbij bepaalde informatie niet werd ingeladen in de gunningscommunicatie.
  • Planning: het verwijderen van een ronde werd niet altijd zichtbaar zonder eerst de pagina te vernieuwen. Dat is nu verholpen.
  • Aanbieders: in een basic tender (met enkel documenten) kunnen aanbieders nu direct indienen na het uploaden van documenten, zonder eerst te wachten.
  • Notificaties: aanbieders die niet worden uitgenodigd voor de volgende ronde, ontvangen ook geen notificaties meer over Vraag & Antwoord.