Een leadbuyer kan bepaalde elementen uit een vragenlijst, toewijzen aan projectleden. Deze projectleden vergelijken dan de offertes en kunnen vervolgens een score geven. Dit resulteert in een totaalscore per offerte.

Hoe kan ik starten met het beoordelen?

- Wanneer de leadbuyer u heeft uitgenodigd als beoordelaar, dan ontvangt u in uw e-mailbox een mailtje. Deze e-mail bevat een link waarmee u op een inlogpagina komt. Log hier in met uw accountgegevens.

- Nadat u bent ingelogt, ziet u in de bovenste balk verschillende informatie staan zoals uw naam en uw organisatie. Ook ziet u hier een Weegschaal-icoon. Klik hierop.

- Als u op het icoontje heeft geklikt, ziet u alle tenders waarbij u kunt beoordelen. Klik op de titel van de tender om het beoordelen te starten.

- Er opent zich een lay-over. In dit scherm ziet u aan de linkerkant alle elementen die aan u zijn toegewezen. De eerste stap is altijd de instructie waar informatie staat over het te beoordelen stuk. Vervolgens komt u alle vragen tegen die u moet beoordelen. Elke vraag dient u apart op te slaan. U ziet een groen vinkje verschijnen achter de vraagtitel, wat inhoudt dat de vraag is opgeslagen. Na het doorlopen van alle vragen ziet u de melding "Klaar! U heeft uw beoordeling afgerond. U kunt dit scherm nu sluiten.".

Belangrijk

- Een beoordelaar hoeft dus niet te zoeken binnen een tender waar hij of zij moet beoordelen. Via de bovenste balk kan er geklikt worden op een icoontje waardoor je direct naar de goede plaats wordt geleid.

- Om van bovenstaande features gebruik te kunnen maken, moet er wel sprake zijn van een Advanced vragenlijst.