De mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen over de offerte en planning in tenders is mogelijk via Vraag & Antwoord. In dit artikel leest u hoe een vraag stelt en kunt indienen.

Een vraag stellen vanuit Offerte

Vanuit het tabblad Offerte kunt u vragen opstellen via het "?" icoontje aan de rechterkant van het element.

• Open de tender vanuit het Dashboard
  • Navigeer naar Offerte aan de linkerzijde en open de vragenlijst
  • Klik op het "?" icoontje bij de vraag en er verschijnt een tekstvlak
  • Stel in het tekstvlak uw vraag op en klik op Opslaan
    • Let op! De gestelde vraag is niet direct verstuurd. Deze staat nog in Concept, klaar om verstuurd te worden.

Vraag indienen

Via het tabblad Vraag & Antwoord kunt u op de volgende manier uw Conceptvraag indienen.

• Open Vraag & Antwoord aan de linkerzijde. U vindt hier drie tabbladen:
    • Gepubliceerd: Hier ziet u alle reeds gestelde vragen van aanbieders en gegeven antwoorden
    • Concept: Hier staan de door u gestelde vragen klaar voor indiening
    • Ingediend: Een overzicht van uw gestelde vragen
  • Ga naar het tabblad Concept. Klik op het menu-icoontje achter de vraag. U ziet hier drie opties verschijnen.
    • Bewerken: Hier kunt u uw vraag aanpassen
    • Indienen: Via deze optie dient u uw vraag in
    • Verwijderen: Met deze optie verwijdert u uw vraag
  • Klik op Indienen als u de vraag definitief wilt stellen. Uw vraag is direct gesteld en is verplaatst naar het tabblad Ingediend
  • Wilt u al uw vragen in één keer indienen? Klik dan rechts onderaan op de knop Alle vragen indienen.

Belangrijk:

• Als u éénmaal uw vraag heeft gepubliceerd, kunt u dit niet meer ongedaan maken. Controleer de vragen zolang deze nog Concept staan.
  • U kunt natuurlijk ook vragen stellen over de planning. U vindt het "?" icoontje ook in het tabblad planning.
  • Van wie de vraag afkomstig is niet zichtbaar voor andere aanbieders. Enkel bij de inkoper wordt weergegeven wie de afzender is.

Beantwoorde vragen

Zodra de inkoper een antwoord op uw vraag heeft gegeven ontvangt u hier een mail van. Om het antwoord te lezen doet u het volgende:

• Open Vraag & Antwoord in de tender
  • Klik op het tabblad Gepubliceerd
  • Bovenaan vindt u de meest recent gegeven antwoorden van de inkoper

Notificatie vragen en antwoorden

Wanneer er nieuwe antwoorden worden gepubliceerd, krijgt u direct een notificatie. Mochten er binnen het uur opnieuw antwoorden worden gepubliceerd, dan krijgt u daar 1 uur ná de eerste notificatie een nieuwe melding van. Dit om te voorkomen dat u wordt overladen met losse e-mails.